|

Ohlédnutí za covidovým rokem 2021

Mgr. Michal Filipin, parkourovou komunitou volený předseda České asociace parkouru

Když se ohlédnu za letošní problematickou sezónou ovlivněnou COVID-19☣️, nebylo to snadné. Neustálé jednání na předsednickém postu České asociace parkouru:

„Sport? Bude x nebude?

Na sportovištích? Ano x ne?

Kolik osob na něm?

Za jakých podmínek?

Profesionálové nebo i amatéři a hlavně dětský sport, na který se jaksi pozapomnělo…“

Jednání Národní sportovní agentury

V ČAPK jsme neudělali tolik událostí, kolik jsme chtěli. Na druhou stranu mě moc těší, že se nám společně s předsedou ČSA Gabrielem Waagem na jedné linii a Dr. Zdeňkem Ertlem ze SSSČR na druhé podařilo přesvědčit předsedu vlády pana Babiše o otevření sportovišť a že bylo možné některé akce konečně (spolu)pořádat. Bylo skvělé, že prosby vyslyšel. Děkujeme 🙏 Vždyť co je lepšího, než posilovat imunitu jakýmkoli druhem sportu a zdravou stravou, někdy si i sáhnout na dno, poprat se sám se sebou a pokořit nějaký svůj limit.

Jednání výkonného výboru ČAPK

Co vy? Donutil vás covid na sobě makat víc? Jestli ano, jak? Jaký byl váš úspěch? Podělte se s námi na sítích s hashtagem #mujcovidovyrok2021

„Tečka“💉 není všechno. Kdo jste ještě nezačal s fyzickou přípravu, je čas udělat něco pro sebe a své zdraví. Začněte zlehka, třeba 15 minutami souvislé chůze denně v nepřerušeném rychlejším tempu, zaparkujte auto dál od domu, vystupte o zastávku, dvě, dříve, postupně prodlužujte vzdálenosti a popoběhněte, přidejte i běh, schody, přelezte nějaké zábradlí tam, a zase zpátky. Tam a zase zpátky. Cítíte se přitom trapně? Tak počkejte, jak se budou cítit trapně vaši známí, kteří si teď ťukají na čelo🤦 a říkají si, že vy rozhodně nemáte šanci něco uběhnout. Za mě? Každý má, jen se k tomu musí dokopat💪

Já osobně si sáhl na dno, když jsem vyzkoušel Mistrovství České republiky v Obstacle Course Race od České asociace překážkových sportů. Cestu mi dláždily bedny Rocki Race a Urban Challenge v Ostravě. Nikdy by mě nenapadlo, že se postavím na start po boku největších českých i světových OCR borek a borců 🏃🚧🏃🏃 Chci tím říct:

„Nikdy nevíte, kam vás zavede první krok. Důležité je ho vůbec udělat.“
#staysafe @ucitelmike

A teď jste na řadě vy. Jak se od té doby změnil váš život. Napište nám na sítě.

Podobné příspěvky